• Blog
  • 29 juli 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De leukste evenementen in Delft – juli

9 juli begint de schoolvakantie en dat betekent: tijd voor leuke dingen met het hele gezin of vriendenkring. Maar wat valt er allemaal te beleven in Delft? Een ding is zeker: ook in de zomer is Delft een levendige stad. We gaan er bij Delfstestoepen.nl vanuit dat het weer ons niet in de steek laat en dus zetten we de leukste evenementen op een rij.

 

Backtobasis

20:15 Gert-Jan Danenberg. Speciaal voor Kadmium selecteerde hij 5 nummers die zijn verhaal als singer/songwriter vertellen. 20:45 Eveline de Bruin. Deze Rotterdamse singer/songwriter speelt met haar bassist Mario Sprong zowel eigen songs als covers. 21:15 The Henries. Swing mee met Afrikaanse funk van locale bodem De Henries sluiten de avond energiek af.

Wanneer: 1 juli, 19:30 - 23:00 uur
Waar: Prinsenkwartier
Kosten: gratis
Website

Een uurtje orgelmuziek

Een uurtje orgelmuziek op het monumentale orgel van de Oude Kerk in Delft.

Wanneer: 2, 9, 16 juli, 16:00 - 17:00 uur
Waar: Oude Kerk (Heilige Geestkerkhof 25)
Kosten: Volwassenen: € 4, scholieren en studenten (12 tot en met 25 jaar): €2,50, kinderen t/m 11 jaar: gratis
Website

Wil je ook graag in Delft wonen? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

Dansen aan zee

De VAK, centrum voor de kunsten sluit het seizoen af met twee dansvoorstellingen. Kinderen, jongeren en volwassenen, beginners en gevorderden laten zien wat ze hebben geleerd in de danslessen. Jazz, ballet, modern en flamenco, alle stijlen komen voorbij.

Wanneer: 2 juli
Waar: Theater de Veste
Kosten: Kinderen € 10,- met VAKkorting € 7,50; Volwassenen € 12,50,- met VAKkorting € 10,-
Website

 

Rondleiding Willem van Oranje

In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje. Er wordt verteld over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Aanmelden kan op de dag zelf bij de balie van het museum. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers op volgorde van aanmelding. Reserveren is niet mogelijk.

Wanneer: 3 juli, 14:00 - 14:30 uur
Waar: Museum Prinsenhof Delft
Kosten: € 3,- + entreekosten
Website

Zomeravondconcerten

Op 7 juli bespeelt Everhard Zwart het Witte orgel van de Oude kerk.

Wanneer: 7 juli, 20:00 - 21:00 uur
Waar: Oude Kerk (Heilige Geest Kerkhof 25)
Kosten: € 8, -
Website

Opera ‘Writing to Vermeer’

Thema van deze opera zijn de vrouwen rondom Vermeer en de brieven die ze hem schreven. Componist Louis Andriessen en/of librettist Peter Greenaway en regisseur Saskia Boddeke geven een toelichting en Marije van Stralen (sopraan) en Bas de Vroome (klavecimbel) voeren stukken uit de opera live uit. De voordracht wordt gedaan door vrouwen uit Delft van 8-80 jaar.

Wanneer: zaterdag 9 juli, 20.00 uur en zondag 10 juli, 15.00 uur
Waar: Museum Prinsenhof Delft
Kosten: €10
Website

Vrij spel theater

Ieder die dat wil, mag bij dit grenzeloze open podium zijn/haar muziek, tekst en video art laten bewonderen. Freestylers zijn ook van harte welkom! Uiteraard kun je ook aanschuiven om een stukje mee te spelen met de vaste groep of gewoon gezellig komen luisteren onder het genot van een drankje. Ideaal voor een borrel!

Wanneer: 10 juli, 20:00 - 22:30 uur
Waar: Rietveld Theater (Rietveld 49)
Kosten: gratis
Website

Festival Westerpop 2016

Stichting Westerpop organiseert in Delft het gratis toegankelijke Westerpopfestival. In 2014 vierde het festival zijn 25ste editie, een zilveren jubileum. Dit jaar vindt het festival plaats op het sportterrein van het Stanislas College. Vele grote namen (zoals Waylon en Novastar) passeren de revue. Muziek even zat? Er is ook een heuse festivalmarkt. Leuk voor jong en oud.

Wanneer: 15 en 16 juli
Waar: Sportterrein Stanislas College (Molenpad)
Kosten: gratis
Website

 

Beleef keramiek in Delft

In het weekend van 16 en 17 juli 2016 zijn in Delft, de stad van keramiek, de Delftse Keramiekdagen met de internationale keramiekmarkt Delft Ceramica. Dit unieke evenement is dit jaar georganiseerd door de Stichting Delft Quality in samenwerking met Royal Delft, Happy Day Tours, Delft City Shuttle en Rondvaart Delft.

Wanneer: 16 - 17 juli, 10:15 - 17:00 uur
Website

Delfste Boekenmarkt

Stichting Vrijenban organiseert voor de 4e keer de 'De Delftse Boekenmarkt' op het sfeervolle plein aan de Elzenlaan onder de bomen.

Wanneer: 17 juli, 10:00 - 17:00 uur
Waar: Plein aan de Elzenlaan
Kosten: gratis
Website

Delfste Biertocht

Zaterdag 23 juli is het weer tijd voor een zomers biertje dankzij de Delfste biertocht. Trek tijdens de tocht langs verschillende horecagelegenheden en geniet van 6 zomerbieren die wij hebben uitgezocht. Deze worden in de cafés getapt. Doe gezellig mee aan de Delftse Zomerbiertocht.

Wanneer: 23 juli, 15:00 uur - sluit
Waar: bekijk de website voor de deelnemende kroegen
Kosten: € 22.50
Website

Start reeks Doelenpleinconcerten

Vijf zondagen lang vanaf zondag 24 juli wordt er op het Doelenplein een optreden gegeven door diverse nationale en internationale artiesten.

Wanneer: 24 juli, 15:00 - 17:30 uur
Waar: Doelenplein
Kosten: gratis

Delft Chamber Music Festival

2016 wordt een jubileumjaar met alweer de 20e editie. Dit jaar wordt het daarom groots gevierd. Je kunt genieten van een indrukwekkende lijst aan internationale topmusici die met elkaar beroemde hoogtepunten uit de kamermuziek zullen spelen én muziek die minder vaak op concertpodia te beluisteren is. Bekijk de website voor meer informatie en het programma.

Wanneer: 28 juli - 7 augustus
Waar: in heel Delft
Kosten: gratis
Website

 

Heb jij nog een evenement die hier zeker bij moet staan? Laat het ons weten!

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Delft door de ogen van Willem

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

 

Deel
Gekopieerd!