• Blog
  • 27 juli 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Wilde kruiden plukken in Delft. Doe jij het al?

Maak kennis met Tanja Hilgers. Tanja is ontwerper, illustrator, afgestudeerd kruidenvakvrouw én verzorgt kruidenwandelingen in Delft. Dat doet ze op geheel eigen manier, met nét dat beetje extra.

 

Toen Tanja met het team van Schoemaker Plantage een wandeling maakte over het voormalig TNO-terrein, was ze positief verrast. “We kwamen vrouwenmantel en sint janskruid tegen. Dat groeit verder nergens in Delft in het wild.” Enthousiast vertelt Tanja over haar wildplukwerk.

Ik draag mijn kruidenkennis liever over

“Ik neem mensen mee naar locaties in de stad waar in het wild allerlei kruiden groeien. Ik laat ze zien welke kruiden eetbaar zijn en wat de kruiden voor je gezondheid kunnen betekenen. Ik ben afgestudeerd om mensen te genezen met kruiden, maar liever draag ik mijn kennis op een leuke manier over.”

Salade verse kruiden

Picknicken op locatie

“In mijn fietstassen stop ik alles wat nodig is om op de locatie gelijk de kruiden te kunnen eten. Dat is het beste én lekkerste. In de tas zit een hakmolentje, brood, olie, en een thermoskan met heet water. Na de wandeling zoeken we een leuk plekje om te 'picknicken'. We drinken kruidenthee en maken zelf pesto. Na afloop krijgt iedereen een miniboekje mee met leuke kruidenweetjes. Als mensen interesse hebben… ik verkoop ook boekjes met recepten.”

Een bijzondere plek in de stad

“Het oude TNO-terrein, waar nieuwbouwwijk Schoemaker Plantage komt, is een heel bijzondere plek. Doordat het gebied lange tijd hermetisch was afgesloten, heeft de natuur in alle rust vrijelijk kunnen groeien. Hier komen ook nog geen honden, dus we weten zeker dat de kruiden 'schoon' zijn.”

Ook op avontuur? Doe mee aan de kruidenwandeling door Schoemaker Plantage

16 juli 2016 organiseert Tanja een kruidenwandeling door de toekomstige woonbuurt. Er is een wandeling om 11.30 en 12.30 uur. Kom ook.

Wil je meer weten over Tanja? Bekijk haar website www.tanjahilgers.nl of volg haar op Facebook.

Deel
Gekopieerd!