• Blog
  • 15 oktober 2020
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Bijzondere details in Schoemaker Plantage

Schoemaker Plantage kenmerkt zich door de bijzondere huizen: ze zijn namelijk nét iets hoger en breder dan de meeste nieuwbouwhuizen. Maar ook over de detaillering van de huizen is goed nagedacht. Wij nemen je mee langs een aantal bijzondere details van Schoemaker Plantage. Waren ze jou al eens opgevallen?

Vuurrode bakstenen

Het is je vast niet ontgaan dat de bakstenen in Schoemaker Plantage prachtig vuurrood zijn. Dit komt doordat ze uit de enige kolengestookte bakstenenfabriek in Nederland komen, namelijk steenfabriek Vogelensang uit Deest. Het ambachtelijke meng-, droog- en bakproces geeft de stenen hun bijzondere vuurrode kleur.  

Image not found

 

Het Schoemakertje

Voor elke voordeur staat het Schoemakertje. Dit paaltje is speciaal ontworpen voor Schoeamker Plantage en vind je terug door de hele buurt! De Grasbuurt in Schoemaker Plantage krijgt een eigen karakter, maar aan het Schoemakertje zie je dat de buurt bij Schoemaker Plantage hoort. Zo vind je altijd de weg terug naar huis!

 

Image not found

 

Persoonlijke stoeptegel

Iets wat niet op het eerste gezicht meteen te zien is maar wel een onwijs leuke én persoonlijke touch is, zijn de persoonlijke stoeptegels. De bewoners van de Klinkerbuurten hebben namelijk hun eigen persoonlijke stoeptegel ontworpen! Meer informatie over de persoonlijke stoeptegels lees je hier.  

 

Prachtig weggewerkte zonnepanelen

Alle huizen in Schoemaker Plantage zijn ontzettend duurzaam én voorzien van zonnepanelen op het dak. Ook over de afwerking van de zonnepanelen is nagedacht. Want, door (bijna) het hele dak te bedekken met panelen vallen deze nauwelijks op. 

Image not found

 

Deel
Gekopieerd!