• Blog
  • 14 maart 2019
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Onderzoek in het Tiny Forest in Schoemaker Plantage

Vorig jaar is er in Schoemaker Plantage een Tiny Forest aangepland. Een Tiny Forest is ontstaan in India en stimuleert de biodiversiteit. In een Tiny Forest vind je verschillende planten en boomsoorten. Het wordt een prettig plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren.

Image not found

>> Meer weten over het woningaanbod in Schoemaker Plantage? Klik hier!

Om de biodiversiteit in beeld te brengen wordt er samengewerkt met vrijwilligers. In totaal worden er in 2019 vijf verschillende Tiny Forests onderzocht door 100 vrijwilligers! Afgelopen vrijdag vond de informatietraining voor de twintig vrijwilligers van het Tiny Forest in Delft plaats. Alle vrijwilligers kregen praktische informatie en tips over het monitoren van de biodiversiteit. Wat doen bijvoorbeeld de tapijttegels in het Tiny Forest? Deze liggen er omdat (bodem)dieren zich hier graag onder verstoppen! Vrijwilligers gaan het komend jaar letten op de verschillende bomen, planten, bloemen, bestuivers, vogels, kleine zoogdieren, amfibieën en bodemfauna. En, natuurlijk werd er ook een bezoek gebracht aan het Tiny Forest in de Schoemaker Plantage. Ondanks de droge zomer stond het bos er prima bij. Dat belooft een hoop biodiversiteit het komend voorjaar!

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage. 

Image not found

 

 

Deel
Gekopieerd!