• Blog
  • 3 september 2018
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Hup naar buiten! 6 sportoefeningen voor in de natuur

In Schoemaker Plantage verrijst binnenkort een prachtig groot park met glooiende heuvels en kronkelende paden. Een ideaal sportpark, met verschillende routes, bruggen, verharde en onverharde paden. Met zo’n mooi park om de hoek, kun je je abonnement op de sportschool wel opzeggen, want buiten sporten is gezonder en leuker. Wij hebben daarom de leukste outdoor oefeningen op een rijtje gezet.

1. Interval training

Kies een route door het park met voldoende bomen. Probeer naar de eerste boom te sprinten, en neem daarna tot de volgende boom rust. Breidt dit steeds verder uit, dus sprint daarna twee bomen verder, en daarna drie. Je zal zien dat je conditie snel vooruit gaat. 

2. Boom leunen

Zoek hiervoor een goede rechte boom uit en ga er met je rug tegenaan staan. Zak rustig door je knieën totdat je in een hoek van 90 graden komt te staan (net alsof je op een stoel zit). En nu zo lang mogelijk volhouden! 

3. Opdrukken

Opdrukken vergt veel uithoudingsvermogen. Met een picknicktafel of liggende boomstam als hulpmiddel wordt dit echter een stuk makkelijker. Je plaatst je handen op de rand van de tafel, iets verder dan schouderbreedte. Stap naar achter, zodat je voeten een halve meter van de tafel verwijderd zijn. Belangrijk is dat je je buikspieren aanspant als je je armen buigt en je borst naar de tafelrand brengt. Duw jezelf weer omhoog, en herhaal dit 5 tot 10 keer.

Wil je meer weten over de huizen aan het nieuwe park? Bekijk ze hier

4. Beenspieren trainen

Ga met je rug naar een bankje staan. Strek je armen voor je uit op schouderhoogte en ga zitten. Sta dan weer op. Easy, maar oh zo effectief. Je kan deze oefeningen zo’n 10-15 keer herhalen in series van 3.

5. Op- en afspringen

Voor deze oefeningen sta je met je gezicht naar een bankje of trapje en je voeten op heupbreedte. Zak door je knieën en spring met een explosieve kracht met beide voeten op het bankje. Spring er daarna achterwaarts weer af. Herhaal deze “box jump” zo’n 10 keer.

6. Oefening voor je triceps

Hiervoor sta je met je rug naar een bankje. Zet je handen op de rand van het zitgedeelte en strek je benen uit. Zak met je heupen naar beneden door je armen te buigen. Raken je billen bijna de grond? Duw jezelf dan weer omhoog en herhaal dit zo’n 10-15 keer.

Met deze 6 oefeningen maak je je favoriete sportrondje net wat uitdagender. Veel sportplezier alvast!

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage.

 

Deel
Gekopieerd!