• Blog
  • 14 juni 2017
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

The New Makers verhuizen naar de Schoemaker Plantage

De loods naast De Stadsplantage is al langer van The New Makers, maar deze zomer verhuizen de mannen en vrouwen pas echt naar de Schoemaker Plantage. Hun nieuwe freesmachine – het kloppende hart van The New Makers – staat er al. Tijd om op bezoek te gaan.


Ik maak een afspraak met Freek van Zeist. Hij is één van de twee founders van The New Makers. Ik ben vooral benieuwd naar de werkzaamheden van The New Makers. Ik weet dat ze mooie spullen maken, maar hoe werken ze in de praktijk?

Lees ook deze artikelen over duurzaamheid in de Schoemaker Plantage:
>>>>> De Schoemaker Plantage heeft een wijngaard
>>>>> Studenten onderzoeken duurzaamheid Schoemaker Plantage

Computer Numerical Control

Op de website van The New Makers lees ik deze jonge club mensen de wereld mooier en duurzamer willen maken aan de hand van CNC-technologieën. Freek legt me uit dat CNC staat voor Computer Numerical Control. Dat is een techniek is om computergestuurd werktuigmachines aan te sturen. “Zo kunnen we op de millimeter nauwkeurig werken”, aldus Freek.

De machine produceert wat wij bedenken

The New Makers gebruiken de CNC-technologie om hout te frezen. Van een plaat hout freest de machine ontelbaar veel grote of kleine onderdelen, vaak makkelijk in elkaar te zetten zonder spijkers, schroeven of lijm. Eenmaal in elkaar gezet vormen die onderdelen een stoel, kast of zelfs een volledig huis. Freek vertelt dat de techniek voor het maken van een krukje hetzelfde is als voor het maken van een huis. “De machine produceert wat wij bedenken, hoe groot of hoe klein onze plannen ook zijn." 

De techniek voor het maken van krukje is hetzelfde voor het maken van een huis.

Het Stedelijk Museum in Amsterdam
 

Het werk van The New Makers is niet onopgemerkt gebleven. De nationale en internationale pers schrijft vol lof over het werk van deze Delftse uitvinders. Voor de TU prijkt één van hun laatste projecten: het PDLab, een circulair, digitaal geproduceerd paviljoen. Een door The New Maker digitaal geproduceerd huis voor vluchtelingen won eerder een internationale prijs en hun Post Disaster Shelter for Haiti  is te zien geweest in het Stedelijk Museum in Amsterdam.  

The New Makers gaan ook de Schoemaker Plantage voorzien van hun creatieve werk. Daarover later misschien meer. 

De aankomende weken zijn The New Makers nog aan het verbouwen, maar schroom niet om eens naar binnen te lopen. Je zult verstelt staan van al het moois dat er te zien is in deze loods in de Schoemaker Plantage. 

The New Makers hebben voor de Schoemaker Plantage gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en het innovatie en duurzame karakter. Voel jij je ook thuis in zo'n omgeving? Kijk dan eens naar ons woonaanbod.

Deel
Gekopieerd!