• Blog
  • 14 oktober 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Duurt (Lunchcafé Vrij) gaat verder in de Schoemaker Plantage

Na 10 jaar keken Duurt en Miranda elkaar aan. “Gaan we dit nog 10 jaar doen?” Daarmee doelden ze op het runnen van lunchcafé Vrij in hartje Delft. Het antwoord was ‘nee’. Maar wat dan wel? Dat is nog niet helemaal duidelijk, blijkt als ik Duurt spreek op een mooie zonnige ochtend.

 

Mijn auto parkeer ik in de Zuidpoortgarage. Langs leuke pandjes en mooie grachten loop ik naar de Brabantse Turfmarkt. Voel ik daar een klein vlindertje in mijn buik? Ik geloof dat ik hier echt zou kunnen wonen. Wat is het toch een leuke stad. Voor Lunchcafé Vrij stop ik nog snel het laatste stukje croissant in een holle kies (honger!) voordat ik naar binnenloop. Ik zie wat mensen druk aan het opruimen. Het zijn de eigenaren Miranda en Duurt. “Morgen leveren we de sleutel in. Nu nog even de laatste dingetjes doen”, lichten ze toe.

Spraakwaterval

Al kletsend lopen we naar het terras buiten. Eerlijk is eerlijk, het is toch fantastisch dat ik elke keer weer inspirerende mensen mag spreken op mooie plekken. Voor mijn werk! Duurt is een spraakwaterval die in willekeurige volgorde alles vertelt wat er in zijn hoofd opkomt. Af en toe vraagt hij nog wel of ik het nog kan volgen. Da’s lief.

Lunch cafe
Lunchcafe Vrij is niet meer open. Foto InDeBuurt.nl

Vanuit ons hart, we kennen geen andere manier

“We hebben alles uit het lunchcafé gehaald wat erin zit. Nu is het tijd voor wat nieuws. Even rust en niet 24/7 met elkaar en het bedrijf bezig zijn. Miranda gaat verder met haar cateringactiviteiten. Ik blijf met Duurt’s Wijnen prachtige wijnen uit Portugal importeren. Verder denk ik nog even na over wat ik wil. Eén ding weet ik wel: wat ik ga doen, doe ik vanuit mijn hart en met passie. Ik ken geen andere manier. Dat is ook wat onze gasten altijd zo waardeerden. Het voelde alsof ze bij ons op visite waren. Toen we aankondigden te stoppen, waren er echt mensen in tranen.”

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

Traantje wegpinken

Net even nadat Duurt dit vertelt, komt er een vrouw langslopen die heel enthousiast groet. “Zij was één van onze vaste gasten. Afkomstig uit Venezuela kon ze maar moeilijk aarden in het soms kille Nederland. Mede door wereldmuziek die we altijd draaiden, voelde ze zich bij ons thuis.” Ik zie vochtige ogen bij Duurt. Niet alleen de gasten zijn geëmotioneerd.

Eten en drinken in het proeflokaal van Schoemaker Plantage

Terug naar het doel van dit interview. “Ik heb gehoord dat je wat gaat doen in Schoemaker Plantage. Wat dan?, vraag ik Duurt. “We hebben een loods toegewezen gekregen. Deze gebruik ik nu nog als opslag, maar er broeden mooie plannen in mijn hoofd. Ik zou hier bijvoorbeeld een proeflokaal kunnen maken en gastvrijheidstrainingen kunnen geven. Ik ben er nog niet uit.” Als ik de opvatting over eten, drinken en gastvrijheid zo hoor van Duurt, kan zijn proeflokaal echt een aanwinst zijn voor de nieuwbouwwijk. Samen met Voldaan Buitenkeuken en de Griekse Olijf ontstaat een gezellig, kleinschalig horecastraatje.


Ook Voldaan Buitenkeuken vestigde zich in de Schoemaker Plantage. Lees hier een interview met de initiatiefnemer Daan Rutten.

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

Komt er een druivengaard?

“Mijn passie voor wijn is groot. Vanuit mijn bedrijf ‘Duurt’s Wijnen’ importeer ik wijn. Daarnaast ben ik laatst begonnen met een cursus ‘Wijnbouw in Nederland’. Dat wil ik eigenlijk wel in de praktijk brengen. Via-via kwam ik in contact met mensen van de Schoemaker Plantage. Zij willen wel een stuk grond beschikbaar stellen waar ik een druivengaard van zo’n 600 m² kan maken. Ik onderzoek nu of het haalbaar is qua kosten en grondkwaliteit. Het lijkt me heel mooi om andere mensen te laten participeren. Samen leren, proeven, snoeien en onderhouden. Samen de wijnen maken en vervolgens ‘de buit’ verdelen.”

Het eerste wijnfeest van Duurt's Wijnen is een feit! Wil je op de hoogte blijven van de andere evenementen die in de Schoemaker Plantage worden georganiseerd? Volg dan onze Facebook eventplagina.

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende of bekijk ons aanbod aan gezinshuizen

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Delft door de ogen van Willem

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

 

Deel
Gekopieerd!