• Blog
  • 27 juli 2016
  • Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De leukste kinderopvang van Delft: Plukkebol

Plukkebol is misschien niet de grootste kinderopvang van Delft, maar sowieso de leukste. In ons redactieteam wordt enthousiast gesproken over de eigenaren Rob Vullings en Mark Siep. Ik ben benieuwd. Op een vrijdagochtend rijd ik naar Delft en parkeer mijn auto op het grote parkeerterrein van de deur. Handig!

Wat is het groot en mooi!

De vestiging blijkt heel groot, maar vooral ook ruim opgezet. De baby's, ukken en peuters zijn op leeftijd van elkaar gescheiden. Kleine groepen met veel leidsters, valt me ook. Alles ziet er ook zo mooi uit. Clean, sfeervol en open. Mijn moederhart smelt een beetje als ik een klein pukkie zie dartelen dat het lopen net heeft uitgevonden.

Zie jij jezelf hier wel wonen en profiteren van deze goede kinderopvang? Kijk dan snel naar het woonaanbod en schrijf jezelf in als belangstellende voor meer informatie

Lekker wroeten in de aarde

Achter het pand ligt een heel grote natuurspeeltuin die voor de veiligheid van de kinderen is afgeschermd door een hek (hekken klinkt zo gevangenis). Mark: “Kijk, hier hebben we in de mooie maanden van het jaar een moestuin. De peuters mogen hier met speciale moestuinpakjes en laarsjes wroeten in de aarde.” Terwijl hij vertelt, kijk ik om me heen en zie ik hoe heerlijk je hier rondjes kunt fietsen, tikkertje en verstoppertje spelen. “Je ziet het nu niet heel goed, maar in de zomer is het een groene oase.”

Aha… Pluk en Bolletje

Als we in het kantoor van Mark zitten, vertelt hij over de historie van Plukkebol. “Het bedrijf was van mijn moeder en tante. Ze hadden de bijnamen Pluk en Bolletje. Daar dankt de naam het bedrijf aan. Rob en ik hebben Plukkebol van ze overgenomen en uitgebreid.”

Blij met nieuwe plek

“Vroeger zaten we in een karakteristiek schoolpand in Wippolder. Daar moesten we uit en we wilden graag wat kopen. Zo zijn we in Schoemaker Plantage terechtgekomen. Super leuk dat we door de nieuwbouw helemaal hebben kunnen meedenken over de voor ons ideale indeling. De locatie is perfect. We hebben veel kinderen uit de omliggende buurten (heel Delft en van buiten de stad vanwege gunstige ligging en TU) en van TU-medewerkers. Inmiddels hebben we drie vestigingen: één aan de Rotterdamseweg en twee aan de Raamstraat.”

Super leuk dat we door de nieuwbouw helemaal hebben kunnen meedenken over de voor ons ideale indeling.


De feiten van kinderopvang Plukkebol op een rij

  • 4 vestigingen in Delft;
  • Iedere vestiging heeft een locatiemanager;
  • 65 medewerkers;
  • Per week totaal 500 kinderen (voor één of meer dagen per week);
  • De kinderopvang in de Schoemaker Plantage plaatst dagelijks 90 kinderen;
  • Opvang van 0 tot 4 jaar (opvang op leeftijd, geen gemengde groepen).

Wat nou als je kind 4 jaar is?

Plukkebol biedt gestructureerde opvang tot de leeftijd van vier jaar. Daarna gaan de kinderen naar school. “Een aantal kinderen moeten dan naar buitenschoolse opvang (BSO). Om ze hier aan te laten wennen en de overstap soepel te laten verlopen, nemen we de kinderen die bijna vier jaar worden een ochtendje mee naar de school en de opvang.”

De Plukkebol Boom

Sinds kort heeft Plukkebol een eigen boom in het park van de Schoemaker Plantage. De Plukkebol boom hangt vol met zelfgemaakte vogelhuisjes en tekeningen. De kinderen gaan de komende tijd gaan de groei van de boom volgen.

Zie jij jezelf hier wel wonen? Kijk dan snel naar het woonaanbod en schrijf jezelf in als belangstellende voor meer informatie

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Op de hoogte blijven van alle evenementen in en rondom de Schoemaker Plantage. Blijf op de hoogte via het event-kanaal. 

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.

Deel
Gekopieerd!