27 juni 2018
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

“Wij zijn de bewoners van het Bijzondere Parkrandhuis”, vertelt Lonneke als ik haar bel. Lonneke en haar gezin doen mee met de Binnenkijkroute door Schoemaker Plantage en openen daarom zaterdag de deuren van hun huis in Klinkerbuurt 1.

Begin 2017 struinen Lonneke en haar vriend Marten het internet af opzoek naar een nieuw huis. Ze zijn niet op zoek naar nieuwbouw, maar besluiten toch een bezoekje te brengen aan de Schoemakerloods. Eenmaal in Schoemaker Plantage vallen ze direct voor het Bijzondere Parkrandhuis in Klinkerbuurt 1. De bijzondere architectuur en de mooie bakstenen maken de beslissing makkelijk. Dat het huis Nul op de Meter is, is voor Lonneke en Marten een mooie bijkomstigheid. Op 5 februari van dit jaar zijn ze verhuisd.

Dit huis is – zoals de naam al zegt – bijzonder. En zeker niet standaard. Het heeft huis een grote woonkamer. Iets wat we graag wilden. We hebben evenveel woonoppervlakte als de andere Parkrandhuizen, maar een verdieping minder. Dat maakt dat de verdiepingen die we wel hebben, veel ruimer zijn. Daarnaast hebben we door de vele ramen veel licht.” Lonneke denkt dat het de deelnemers van de Binnenkijkroute zal opvallen hoeveel licht en ruimte het huis heeft, en dat het huis net iets hoger ligt dan de weg.

Wil je ervaren hoe het is om in Schoemaker Plantage te wonen? Vraag je je af hoe breed of diep de huizen zijn? Doe dan mee met de Binnenkijkroute door Schoemaker Plantage op zaterdag 30 juni.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage.