1 juli 2020
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Terwijl Sonja en Remco lekker in de zon op hun Delftse Stoep zitten te lunchen, speelt hun jonge dochter Chloé (3,5 jaar) met wat vriendjes in de buurt. We vragen hen hoe de eerste jaren wonen in de Klinkerbuurt zijn bevallen. In juni 2016 kochten zij als eerst een huis in Schoemaker Plantage en zijn ze in oktober 2017 als een van de eerste bewoners in de Klinkerbuurt komen wonen. Sonja: ‘We wonen in het mooiste straatje van de Klinkerbuurt.’

Een fijne omgeving
Sonja is voor de liefde meeverhuisd naar Delft. ‘Remco komt hier vandaan en wilde heel graag weer terug. Voor mij was dat in het begin wel wennen: ik kende hier nog weinig mensen. Daarom heb ik een Facebookgroep opgezet om kennis te maken met de buurt. Inmiddels voelt het echt als thuis: ieder jaar hebben we een buurtbarbecue en we zien elkaar ook regelmatig met de groenprojecten in de wijk. En Delft is natuurlijk ook echt een gezellige stad met prachtige architectuur. We gaan vaak naar de Schoemakerloods bij de kippetjes kijken, of lunchen bij Moeke. Chloé vindt het heerlijk om te spelen bij het tijdelijke park.

Image not found

Comfortabel wonen
Remco en Sonja zijn heel blij met hun keuze voor nieuwbouw. ‘In dit energieneutrale huis is alles super geregeld: de techniek met de warmtepomp en de zonnepanelen werken top. Daarnaast is het heel fijn dat het huis zo goed geïsoleerd is. Zeker in de warme zomer blijft het huis koel. Dat is zalig.’

Als vroege kopers konden ze hun woning geheel naar eigen smaak inrichten. ‘We zijn super tevreden met hoe dat gegaan is. Al onze wensen zijn in de bouw van het huis meegenomen. Van onze wensen bij de badkamer tot de extra stopcontacten!’ Voor een extra ruime woonkamer kozen ze voor een uitbouw van 2,40m. ‘Maar onze favoriete plek blijft toch onze heerlijke zonovergoten tuin. Onze tuin ligt op het noordwesten, deze tuinligging beschouwen veel mensen als minder positief. Maar wij hebben ’s zomers iedere dag tot half 9 ’s avonds nog de zon!’ 

Groen in de buurt
‘We vinden het leuk dat er zoveel aandacht is voor de natuur. Extra bijzonder zijn denk ik onze sedumdaken op de berging die we gezamenlijk met de buurt hebben aangelegd. Ook koester ik samen met mijn buurvrouw de prachtige esdoorn bij de achtertuin. Die geven we zo nu en dan extra water, zeker met dit zonnige weer. Het wormenhotel is ook een groot succes: hoe leuk om te zien dat er voor iedereen op deze manier compost wordt gemaakt. Helaas door corona konden we ons oogstfeest in maart niet laten doorgaan. Maar de plantjes staan er heel gelukkig bij!’

Dit jaar komt er nieuw aanbod in de Grasbuurt. Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze nieuwsbrief. Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage.