9 maart 2018
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Sinds december 2017 woon ik (Jolanda) met mijn man Arthur in de Schoemaker Plantage in Delft. Doei fijn appartementje in de binnenstad - hallo volwassen nieuwbouwhuis! Lees je mee hoe wij van ons nieuwe huis een thuis maken? Deze maand halen we inspiratie uit de buurt voor onze keuken. Want: beter een goede buur dan een verre keukenboer!


Duurzame wijk

Flink doortrappend kom ik de hoek van de straat om fietsen. Voor ons huis zie ik de pakketbezorger al staan. "Fantastisch zeg, al die zonnepanelen" zegt hij terwijl hij bewonderend omhoog kijkt en ik van mijn fiets af spring. "Krijgen alle huizen die in deze buurt?", vraagt hij. "Yes", zeg ik terwijl ik de voordeur snel open doe. Trots vertel ik over onze duurzame wijk, terwijl de aardige man het nieuwe vloerkleed naar binnen tilt.

'De duurzaamste plek van Delft' staat er, als je de Schoemaker Plantage binnenrijdt. Als je hier woont ben je klaar voor een gasloze toekomst. Gaaf toch? Eind vorig jaar verhuisden we van ons fijne appartementje in de binnenstad naar een royale gezinswoning. Van enkel glas naar drievoudig glas en van ieniemienie keuken naar volop ruimte om te kokkerellen. 

Delft
Wonen op de duurzaamste plek in Delft.

Kijkje in de keuken bij de buren

Ondertussen zijn we alweer twee vloerkleden verder. Best moeilijk hoor, één geheel maken van bank, kleed en muur. We besluiten de zithoek maar even te laten voor wat het is en verleggen onze aandacht naar de keuken. Deze is geplaatst vlak na oplevering van het huis maar we hebben de wand nog niet afgewerkt en er hangt nog geen mooie verlichting.

De buren
De skyline van Delft in de keuken van Jean-Pierre en Eva

Het fijne van een nieuwbouwwijk is dat goede raad altijd dichtbij is. Even bij de buren spieken hoe zij het hebben aangepakt! Dertigers Jean-Pierre en Eva lieten hun zwager een pentekening maken van de skyline van Delft (zie ook: www.citystylo.nl). De tekening is op aluminium afgedrukt en vervolgens door Jean-Pierre op de wand bevestigd. Onder andere het stadhuis, de Nieuwe Kerk en de TU staan te pronken in hun keuken! Heel creatief. Buren Martijn en Daphne, ook in de dertig, kozen voor de tegels van StoryTiles: tegels met miniatuurverhalen afgewisseld met zeegroene tegels. Een prachtige keuken, perfect voor kookgek Daphne die naast haar werk als medisch maatschappelijk werker ook natuurvoedingsadviseur is.

StoryTiles keuken
De keuken met StoryTiles van Martijn en Daphne

Inspiratie opsnuiven bij Salsa Verde

Een laatste shot inspiratie halen we bij cateraar en lunchzaak Salsa Verde. Een pareltje op de Delfgauwseweg 67, een kwartier lopen of vijf minuutjes fietsen vanaf de Schoemaker Plantage. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je hier lunchen of een kop koffie drinken. Wat een toffe plek! Houten tafels, mooie keukenattributen om je heen, lekkere gerechten én prachtige tegels op de muur.

Benieuwd hoe onze keuken is geworden? Volgende maand zie je het resultaat en deel ik meer hotspots in de buurt.

Lunchen bij Salsa Verde
Lunchen bij Salsa Verde

Wil je op de hoogte blijven van ons woonaanbod en de vele activiteiten in Schoemaker Plantage? Meld je dan aan als geïnteresseerde. Je ontvangt dan onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Je kunt ons ook volgen via Facebook. Op Instagram delen we de mooiste foto's uit Schoemaker Plantage.