27 juni 2017
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Toch verhuizen ze naar Schoemaker Plantage.


Tirza Vermeire en Olav Dijker hebben een extra breed huis gekocht in Klinkerbuurt 2. Waarom ze hun karakteristieke pand gaan verlaten en voor een nieuwbouwhuis in Schoemaker Plantage kiezen, vertelt Tirza op een zonnige vrijdagochtend. 

Google Maps brengt me in een leuk Delfts straatje. Hier moet het zijn. Heel ontspannen heet Tirza me welkom en gezellig babbelen we tot de koffie klaar is. Ondertussen komen Olav en dochter Robin (11 jaar) binnen. “Robin is één van onze drie kinderen. We hebben nog twee jongens: Daan van 15 en Tim is 13 jaar.”

Lees ook de interviews met andere toekomstige bewoners van de Schoemaker Plantage

>>> Hier kunnen Maxim en Yulia hun kinderen een goede toekomst bieden
>>> Patrick en Mirjam vinden hun Nul op de Meter Huis in Delft
>>> Marcel weet het zeker: Schoemaker Plantage gaat heel populair worden
>>> Frank en Jenifer kopen het eerste Torenhuis van de Schoemaker Plantage

Schoemaker Plantage stal ons hart

Ik begin met de hamvraag. “Waarom gaan jullie verhuizen naar Schoemaker Plantage?” Tirza lacht. “Nou, de grap is dat we helemaal niet wilden verhuizen. We wonen hier al 11 jaar met heel veel plezier. In het voorjaar werd een folder in de bus gegooid. Er stond iets op over een Lenteborrel in Schoemaker Plantage. Het foldertje bleef een beetje slingeren en triggerde ons. Op internet zochten we op wat het nou precies was. Wat we zagen was voor ons genoeg reden om eens te gaan kijken. Op een mooie dag pakten we de fiets en zetten koers naar de andere kant van de stad. De loodsen, de huizen die al in aanbouw zijn, het park dat er komt én het feit dat er nul-op-de-meter-huizen komen, sprak ons heel erg aan.” 

Schoemaker Plantage is anders

“We houden echt niet van nieuwbouw en we willen al helemaal niet in een nieuwbouwwijk wonen die in de middle of nowhere uit de grond wordt gestampt. Schoemaker Plantage is anders. De architectuur is echt mooi en je woont hier midden in de bestaande wijk, dicht bij de oude stad. Ook de opzet van de wijk is erg leuk en gevarieerd. Heel goed ook dat Klinkerbuurt 3 en 4 weer door een andere architect ontworpen worden. Hiermee voorkom je dat het zo’n akelige eenheidsworst wordt. We hebben ook nooit een moment behoefte gehad om vergelijkend warenonderzoek te doen. Dit kwam op ons pad. Het moest zo zijn!”

Dit kwam op ons pad. Het moest zo zijn!”

Brede Gezinshuizen zijn echt heel ruim

Brede gezinshuizen impressie

“Maar goed we waren dus zeer gecharmeerd van wat we zagen. Vooral het Brede Gezinshuis leek ons wel wat. Met de maten van het nieuwe huis in het vizier hebben we alle kamers in ons huis opgemeten om te kijken hoeveel we erop vooruitgingen. Ons huidige huis is 130 m2 groot en heeft 3 redelijk ruime slaapkamers en een kleine slaapkamer. Het nieuwe huis is 164 m2 en heeft 4 ruime slaapkamers en 1 kleine kamer. We gaan er dus qua ruimte heel erg op vooruit en nogmaals: het feit dat we geen energierekening meer hebben en de natuur sparen, is ook heel fijn! Gasloos is de toekomst.” 

In Klinkerbuurt 2 zijn nog verschillende Brede Gezinshuizen te koop. 

We willen niet verhuizen!

“De kinderen waren in eerste instantie niet heel blij met de verhuisplannen. ‘Nee hoor, wij gaan niet verhuizen!”, zeiden de jongens stellig. Toen ze zagen dat hun zusje nu ook een heel grote kamer kon krijgen, vonden ze het toch wel interessant worden en inmiddels delen ze ons enthousiasme. We hebben gebruikgemaakt van de alternatieve indeling met 2 kamers en een vliering op zolder. De nok is echt heel hoog. Zonde om daar niets mee te doen. Op de 1e verdieping hebben we gekozen voor 3 slaapkamers, waarvan 1 met inloopkast. Zo gaaf! Ook hebben we andere deuren gekozen en de badkamer is iets aangepast. De keuken zoeken we uit bij een leverancier die we zelf hebben gekozen.”

De toekomst in Schoemaker Plantage

“Qua locatie zitten we straks net zo goed als hier, alleen dan precies aan de andere kant van het centrum We hopen volgend jaar zomer ons nieuwe huis te betrekken. Ik kijk uit naar de toekomst. Schoemaker Plantage moet zich nog vormen en het groen moet nog groeien, maar ik zie al helemaal voor me hoe ik straks met mijn kleinkinderen in het park speel.”

Het park van Schoemaker Plantage is ingericht volgens de wensen toekomstige bewoners, maar we hebben ook onze Facebookfans om hulp gevraagd. Lees hier het resultaat: Extra inspiratie voor ons park via Facebook

Volg ons via FacebookTwitter of Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen. Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Neem dan contact op met de makelaar, bezoek onze Informatieloods of stel je vraag via Facebook