24 maart 2017
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De Schoemaker Plantage trekt ook internationale kopers. In Klinkbuurt 1 mogen we al twee gezinnen verwelkomen die ieder met hun eigen redenen kozen voor deze nieuwe woonbuurt in Delft. Vandaag sprak ik Maxim Kasyan. Met een ongekend enthousiasme vertelt hij over zijn verhuisredenen en toekomstdromen voor zijn kinderen.

We spreken af in Voorburg, waar het gezin Kasyan nu nog woont. Ik blijf het een geweldige ervaring vinden dat ik zomaar iemands huis en leven in mag stappen. Dit keer word ik verwelkomd met koffie en Russische lekkernijen.

Lees ook de interviews met andere toekomstige bewoners van de Schoemaker Plantage
>>> Patrick en Mirjam vinden hun Nul op de Meter Huis in Delft
>>> Marcel weet het zeker: Schoemaker Plantage gaat heel populair worden
>>> Frank en Jenifer kopen het eerste Torenhuis van de Schoemaker Plantage

Onweerstaanbaar aanbod

7 jaar geleden kwamen Maxim en Yulia naar Nederland. Maxim heeft een specialisme dat maar 303 andere mensen op de wereld hebben en een Amerikaans bedrijf op Schiphol deed hem een onweerstaanbaar aanbod. Met een meisje van 3,5 jaar en een jongen van een half jaar verhuisde het gezin naar Voorburg. Eerst huurden ze een huis en na 2 jaar besloot het stel iets te kopen. Dat is het huis waar ze nu nog steeds met heel veel plezier wonen.

Nederland is een geweldig land

Maxim: ”Ik vond het zo bijzonder om te ervaren dat ik gewoon een huis kon kopen zonder eigen geld en dat ik er ook nog geld bij mocht lenen om het nieuwbouwhuis af te werken. En dat tegen een rentestand van 3,8%. In Rusland is dat ondenkbaar. Nederland is een geweldig land met een prettig internationaal klimaat. Eerst hadden we nog het idee om weer terug te gaan. Maar langzamerhand begint het erop te lijken dat we blijven. Zeker nu we een huis in de Schoemaker Plantage gekocht hebben.”

Wij doen alles voor onze kinderen

“Eerlijk gezegd neem ik met pijn in mijn hart afscheid van Voorburg. Voorburg is een heerlijke plek om te wonen. Je hebt alles bij de hand. En dit is huis is perfect! Toch gaan we verhuizen. In Rusland is het gebruikelijk dat je alles doet om je kinderen de beste toekomst te bieden. En dat begint met goed onderwijs. Onze dochter zit nu op een internationale basisschool. Straks gaat ze naar het voortgezet onderwijs. Ik onderzocht waar goede scholen zaten en kwam uit in Rotterdam, Leiden of Kijkduin. Vervolgens ben ik binnen deze straal gaan zoeken naar een huis. Zo kwam ik bij de Schoemaker Plantage. Hiervandaan is er een perfecte busverbinding naar Rotterdam. Voor onze zoon is er een internationale basisschool in Delft.”

Hiervandaan is er een perfecte busverbinding naar Rotterdam.

Ook in Delft is een goede school

“Het is overigens nog niet zeker dat ze naar deze internationale school gaat, want ik ontdekte dat het Grotius College in Delft tweetalig onderwijs biedt en een kopklas heeft. Een kopklas is een extra leerjaar voorafgaand aan de brugklas, waar leerlingen klaar worden gestoomd om de Nederlandse taal voldoende te beheersen om tweetalig onderwijs te volgen. Als dit positief uitpakt, gaat onze dochter dus naar het Grotius College om daar vwo te doen en uitstekend Nederlands en Engels te leren. Na 4 jaar willen we haar alsnog examen laten doen op de internationale school, omdat je met dit diploma overal op de wereld terecht kunt.” 

Blij verrast

“Het grappig was dat ik de Schoemaker Plantage dus sec op de locatie heb gekozen. Pas toen ik de koopovereenkomst ging tekenen, kwam ik erachter dat de huizen heel duurzaam zijn en dat ze zelf voldoende energie opwekken om volledig in onze behoefte te voorzien. Geweldig! Delft lijkt me ook een leuke stad én ik vind het superleuk dat we bij de TU om de hoek zitten, aangezien mijn vrouw en ik allebei technisch geschoold zijn.”

Een nieuw avontuur

Het huis in Voorburg moet nog te koop worden gezet. “Dit is een emotionele beslissing, die we tot nu toe hebben uitgesteld. Maar vandaag ga ik een makelaar zoeken!”, zegt Maxim dapper. “Onze kinderen vinden de verhuizing helemaal niet erg. We zijn al vaak verkast en ze vinden dat alleen maar leuk en interessant. Met elkaar gaan we weer een nieuw avontuur aan. Dit keer in Delft. Ik kijk ernaar uit.”

Ben je na het lezen van dit stuk enthousiast geworden over de Schoemaker Plantage? Bekijk dan het huidige woonaanbod.

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  
>> Deel dit artikel met je vrienden via de sharebuttons hieronder.