8 november 2016
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

Marcel is getrouwd met Susan. Samen hebben ze drie kinderen: Kirsten van 11, Liam van 10 en Landon van 1 jaar. Volgend jaar woont het gezin in Schoemaker Plantage. Ze hebben een huis (bouwnummer 7) gekocht aan het autovrije straatje in de Klinkerbuurt. Wij spraken Marcel om de hoek van zijn werk in de bibliotheek van hartje Den Haag.

Terwijl we koffie halen, begint Marcel al te vertellen. “We waren niet heel actief op zoek, maar speelden wel met de gedachte om te verhuizen. We wonen nu haast een beetje landelijk en erg rustig in Delft Zuid. Na 12 jaar daar met veel plezier gewoond te hebben, hadden we wel eens zin in wat anders. Ook vonden we het wel fijn om iets dichter bij de binnenstad te wonen”.

Met het zien van de Schoemaker Plantage viel alles op zijn plaats

“De architectuur en ligging van het nieuwbouwplan spraken ons gelijk aan en zo zijn we op een informatiedag beland. Met z’n allen gingen we en het grappige was, ook al zie je nu nog weinig, we waren gelijk allemaal enthousiast. Het is geen standaard nieuwbouw en het wordt geen gewone wijk. De privéstoepen (Delftse stoep) voor de deur zijn erg leuk en we houden van een schuin dak, niet dat strakke moderne. Ook de opzet van het hele plan zien we erg zitten: de autovrije woonstraatjes en ruimte voor tijdelijke initiatieven en natuurlijk het park".

Marcel en Susan hebben een huis gekocht in Klinkerbuurt 1. Hierboven zie je goed dat de Schoemaker geen gewone woonbuurt is.

Met een duurzaam huis zijn we klaar voor de toekomst

“Het duurzame aspect is wat ons betreft de kers op de taart. Vanuit mijn werk heb ik daar veel mee te maken, dus ik ben aardig ingelezen. Met dit huis zijn we klaar voor de toekomst. Dat is de investering nu dubbel en dwars waard. Straks wil iedereen zo’n energiezuinig huis. We zijn daarom erg blij dat er in Delft nu al Nul Op De Meter huizen worden gebouwd.”

Veilig naar de stad fietsen

“De wijk ligt dicht bij hartje Delft en de fietsroute ernaartoe is ook nog eens erg leuk en veilig! Dat vind ik belangrijk nu onze kinderen de leeftijd krijgen dat ze op eigen houtje de wereld gaan verkennen.”.

In dit deel van Delft gebeurt het

“Je zit hier echt heel gunstig, ook ten opzichte van de uitvalswegen. En wist je dat alle leukste hotspots van de Delft aan de zuidkant (in de TU-wijk en op de Schieovers) van de stad zitten?”

Laat het avontuur maar beginnen

Onze kinderen vinden het één groot avontuur. Tijdens de informatiedagen werd ook aan hen gevraagd of ze ideeën hadden over de inrichting van de speelterreinen en de tijdelijke invulling van de braakliggende grond. Die vroegtijdige betrokkenheid en ruimte om mee te denken over de nieuwe buurt, de verbondenheid met buren en de plek spreekt ons ook erg aan. Leuk ook om een beetje te pionieren met z’n allen en ondertussen genieten we van de ondernemers die zich hier gevestigd hebben en de ijsbaan die er wellicht tijdelijk komt. Ik zie Schoemaker Plantage niet als een uitbreidingslocatie van de stad, maar een historische plek die een nieuwe bestemming krijgt.”

We hebben er zin in

Het geduld van de familie wordt niet op de proef gesteld, want vrij snel na de aankoop van hun huis, is de bouw gestart. Nog voor de zomer losbarst, krijgen ze de sleutel. “Bijzondere tijden. Druk, maar zo ontzettend leuk. We hebben er zin in”, zegt Marcel tot slot.

Hé, dat wil ik ook!

Ik wens Marcel, Susan, Kirsten, Liam en Landon veel woonplezier! Denk je nou dat het lezen van dit verhaal ‘hé dat wil ik ook’, bekijk dan het actuele aanbod. Er zijn nog enkele huizen te koop. Vergeet ook niet om je in te schrijven als bellangstellende. Je ontvangt dan meer informatie. 

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.