23 september 2016
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De eerste huizen in de Schoemaker Plantage zijn nu te koop. Sterker nog, de bouw start al in oktober. Frank en Jenifer kochten een paar maanden geleden een huis in de Klinkerbuurt. Ik ga kennismaken met de mensen die straks één van de eerste bewoners van deze bijzondere woonbuurt zijn.

Het is prachtig weer. Kennelijk is de zomer van juli/augustus naar september verplaatst. Ook goed. Als de zon maar schijnt, ben ik blij. Het is even zoeken naar het huis van Frank en Jenifer. Als ik ze bel, begeleidt Frank me vakkundig door het leuke straatje aan het water. In de deuropening staat hij me op te wachten. Het huis is indrukwekkend groot én mooi! Dit maakt me nog nieuwsgieriger naar het antwoord op de vraag waarom Frank en Jenifer naar de Schoemaker Plantage gaan verhuizen. 

Frank woont hier al 40 jaar

We gaan zitten. Ik word begroet door hond Sky en nog voordat Jenifer thuis is, zitten we al gezellig te praten. Frank blijkt al 40 jaar (vanaf zijn 9e) in dit huis te wonen. “Mijn opa heeft dit huis gebouwd, mijn moeder kocht het van haar ouders en ik heb het huis van mijn moeder gekocht.” Jeetje, ik ben onder de indruk en merk op dat het vast lastig zal zijn om dit achter te laten. Frank reageert nuchter: “Ach, dat weet ik nog niet. Dat zien we dan wel. Ik ben er ook wel een beetje klaar mee.”

Een buitenkansje aan de Delfgauwseweg 124

Het huis van Frank en Jennifer staat te koop. Bekijk het huis op Funda.

Geen idee

Frank en Jenifer zagen wat beelden op Facebook voorbijkomen van de Schoemaker Plantage. Dat sprak ze aan. “Mooie architectuur! En ook die Delftse stoep vonden we leuk. Weet je dat we niet eens wisten wat het was!” 

De gezinshuizen in de Schoemaker Plantage zijn uitgerust met een Delftse Stoep 2.0. Lees ons artikel Wat is de Delftse Stoep 2.0 om te ontdekken wat een Delftse Stoep 2.0 is. Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende.

Nieuwsgierigheid wint

Toen er een open dag was bij de Schoemaker Plantage, sprongen de twee op de fiets. Eigenlijk puur uit nieuwsgierigheid. Eenmaal aangekomen viel hun oog al snel op het Torenhuis. “Precies wat we zochten. Als we dit huis verlaten, moet het wel voor iets heel bijzonders zijn. Het Torenhuis is dat. Daarbij is het groot genoeg voor ons en onze 3 kinderen: Sterre van 17, Storm van 13 en Sorin van 11 (ja, allemaal met een ’S’). Ook het feit dat de huizen in de Schoemaker Plantage energieneutraal (Nul op de meter) zijn, was voor ons heel belangrijk. Daardoor hebben we nauwelijks stookkosten. Ik denk dat we wel € 200,- per maand besparen!”.

Nul op de Meter zeg je? Wat is dat? Ook daar schreven we een artikel over. Lees ook Het hoe en wat van Nul Op de Meter Huizen

Frank en Jenifer kochten het Torenhuis in de Klinkerbuurt 1, hier op de impressie als eerste afgebeeld. 

Leuk, eens wat nieuws

Voor de kinderen verandert er niets. Het nieuwe huis ligt maar op een paar minuten fietsafstand. Storm komt binnenlopen in voetbaloutfit. Ik vraag hem wat hij van de verhuizing vindt. “Onze tuin hier vind ik toffer, maar verder vind ik het leuk. Mijn slaapkamer is groter.” Later volgt Sorin. Hij is het eens met zijn broer en vult aan: “Is een keer wat nieuws!”

We kunnen straks zo verhuizen

Frank en Jenifer hebben ervoor gekozen al het kluswerk uit handen te geven. In de showroom van Total Projects zochten ze hun droomkeuken uit en daarbij gaan ze voor het VT-wonenpakket, waardoor het huis direct na oplevering wordt afgewerkt met wanden en vloeren in een kleur en stijl die ze mooi vinden. “Ideaal, we hoeven straks alleen maar te verhuizen.”

Struikel, foto, dag!

De bouw start in oktober 2016. Zoals het er nu naar uitziet krijgt de familie in juni 2017 de sleutel van hun nieuwe huis. Ze kunnen niet wachten! Ik neem afscheid en neem nog een foto van de 4 voor de deur. Maar niet voordat ik in een spinnenweb verstrikt raak en van het stoepje struikel. Zucht, soms word ik zo moe van mezelf.

Wil je meer informatie ontvangen over de Schoemaker Plantage? Schrijf je dan in als belangstellende 

>> Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook eens: Delft door de ogen van Willem

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de de sharebuttons hieronder.