1 maart 2023
Geplaatst door FirmaStek

In Schoemaker Plantage woon je in een duurzame buurt. Naast veel ruimte voor natuur en dieren zijn ook de woningen extra duurzaam. Alle woningen zijn bijvoorbeeld gasloos en voldoen aan de normen van BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Omdat de duurzaamheidsambitie voor Schoemaker Plantage hoog ligt vinden we energiezuinige woningen belangrijk, de woningen halen hier straks energielabel A+++. 

In Grasbuurt krijgen de woningen uiteraard zonnepanelen én beschikt elke woning over een eigen warmtepomp (in Grasbuurt 3 een bodemwarmtepomp) in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Hiermee is het naast het verwarmen van de woning in de winter ook mogelijk om je woning te koelen in de zomer. En dankzij de uitstekende isolatie heb je nauwelijks last van warmteverlies. Zo blijft het in jouw huis aangenaam én houd je je energiekosten laag, mede doordat zonnepanelen het energieverbruik van de warmtepomp en overige installaties compenseren. 

Benieuwd hoeveel je kunt besparen op jouw huidige energierekening? Bereken via de energiecalculator je (indicatie) energielasten en zie direct hoeveel je bespaart in vergelijking met je huidige (gasgestookte of stadsverwarming) woning. Je vindt de energiecalculator op de aanbodpagina van Grasbuurt 2 en Grasbuurt 3.