13 februari 2023
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De bouw van Grasbuurt 2 in de Schoemaker Plantage in Delft is officieel gestart. In Grasbuurt 2 worden 41 energiezuinige koopwoningen gebouwd, gelegen in een groene parkachtige setting. Grasbuurt 2 is een vervolg op de succesvolle eerdere fase in Grasbuurt en wordt gerealiseerd in de architectuurstijl ‘de Nieuwe Delftse School’. Wethouder Maaike Zwart van de gemeente Delft verrichtte samen met Gilbert Kokenberg (directeur projecten AM), Maarten Strijdonk (directeur BAM Wonen) en toekomstige bewoners de officiële handeling voor deze 41 woningen. De ontwerpen zijn van Bedaux de Brouwer Architecten en WAM architecten

Na de officiële handeling was er alle tijd voor toekomstige bewoners om kennis te maken met elkaar onder het genot van een hapje en drankje. De fundering van de 41 woningen is geplaatst, kopers konden hier de eerste foto’s maken van hun woning in aanbouw.

Karakteristiek ontwerp in stijl ‘de Nieuwe Delftse School’

Grasbuurt 2 sluit naadloos aan op het groene karakter van Grasbuurt 1. De woningen kijken uit over de waterplas, liggen aan het stadspark of zijn gelegen aan een groen woonhof. Het woonhof ligt aan de uitlopers van het park, is autovrij en wordt zorgvuldig ingericht met een natuurrijk ontwerp en een speeltuintje voor de jongste bewoners. Bedaux de Brouwer Architecten en WAM architecten werkten net als bij eerdere fases van Schoemaker Plantage aan de woningen in Grasbuurt. De woningen zijn ontwikkeld in een architectuurstijl die de architecten omschrijven als ‘de Nieuwe Delftse School’. Deze architectuurstijl kenmerkt zich door het gebruik van baksteen in diverse toepassingen, de plaats van de kozijnen, erkers en hoge daken met schoorstenen.

Volop aandacht voor duurzaamheid

Alle woningen zijn energiezuinig. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp, die voor zowel vloerverwarming als -koeling zorgt. Daarnaast wordt energie opgewekt door zonnepanelen. De woningen voldoen aan de eisen van “Bijna Energie Neutraal Gebouw” (BENG). Dit betekent dat er niet alleen rekening is gehouden met een goede isolatie van de woningschil en energiezuinige installaties, maar ook met de toepassing van duurzame energie. Niet alleen de woningen zijn duurzaam, maar ook de inrichting van de directe omgeving. Zo worden de daken van de bergingen uitgevoerd met een sedumdak en krijgen alle woningen een waterton, waardoor de waterberging verbetert. Ook bij de inrichting van het openbaar gebied is rekening gehouden met waterberging voor periodes met hevige regenval.

Naar verwachting worden de 41 woningen in Grasbuurt 2 vanaf eind 2023 opgeleverd. Er zijn nog enkele brede gezinswoningen te koop. Via de kavelkaart op onze website zie je welke woningen dit zijn.
Of neem direct contact op met de makelaars:

  • Olsthoorn Makelaars: 070-3084656
  • Van Silfhout & Hogetoorn Wereld Makelaars: 015 212 5288