7 juli 2022
Geplaatst door FirmaStek

Op dinsdag 5 juli is de bouw van de 73 energiezuinige woningen uit Grasbuurt 1 officieel gestart! Toekomstige bewoners, makelaars en collega's van de bouw waren getuigen van dit feestelijke moment. De eerste paal is geslagen door wethouder Karin Schrederhof en Gilbert Kokenberg (directeur AM). Bewoners van Grasbuurt 1 en 2 konden vervolgens tijdens de borrel uitgebreid kennismaken. Kinderen speelde heerlijk met elkaar, er werd gebouwd en getekend. En de eerste heipaal is voorzien van teksten geschreven door bewoners. De oplevering van de eerste 73 woningen in Grasbuurt 1 is verwacht vanaf het voorjaar van 2023. 

Natuurrijke buurt

Grasbuurt krijgt een prachtig groen karakter. De korte en lange rijen met woningen slingeren door de natuurrijke buurt. Hier woon je aan het Schoemakerpark, een groene laan of heb je uitzicht op het water voor de deur. Naast duurzame woningen, draagt de groene inrichting van de Grasbuurt ook bij aan een duurzame leefomgeving. Zo krijgen de daken van de bergingen een sedumdak en hebben alle woningen een eigen waterton. Ook het 2,5 hectare grote Schoemakerpark met de verschillende bomen en hagen draagt bij aan een heerlijke groene leefomgeving.

Duurzaam wonen

In de Grasbuurt koop je een energiezuinige woning. Zo hebben alle woningen een eigen lucht-water-warmtepomp, die voor zowel vloerverwarming als -koeling zorgt. Ook wordt er energie opgewekt door zonnepanelen op het dak én voldoen de woningen aan de eisen van “Bijna EnergieNeutraal Gebouw” (BENG). Dit betekent dat er niet alleen rekening is gehouden met een goede isolatie van de woning en energiezuinige installaties, maar ook met de toepassing van duurzame energie.

De 'Nieuwe Delftse School'

Het ontwerp van de woningen is - net zoals in de Klinkerbuurt - gemaakt door Bedaux de Brouwer Architecten en WAM-architecten. De woningen zijn ontwikkeld in een architectuurstijl die de architecten omschrijven als ‘de Nieuwe Delftse School’, die gebaseerd is op de (oude) Delftse School. Deze architectuurstijl kenmerkt zich door het gebruik van baksteen in diverse toepassingen, de plaats van de kozijnen, erkers en de hoge daken met schoorstenen.

Wil jij ook heerlijk groen en duurzaam wonen in Schoemaker Plantage? Er is nog een enkele woning in Grasbuurt 2 beschikbaar. Via de kavelkaart op onze website zie je welke dit is, of schrijf je direct in