5 september 2022
Geplaatst door FirmaStek

Bob, Martine en zoontje Benja maken, zoals dat zo leuk heet, een volgende stap in hun wooncarrière binnen Schoemaker Plantage. Vanuit hun geliefde hoekwoning in Klinkerbuurt gaan ze naar een twee-onder-een-kapwoning XL in Grasbuurt. Wij zijn benieuwd naar hun verhaal!

Van tweede keuze naar eerste keuze
Vanuit Voorburg kochten ze in 2018 hun woning in Klinkerbuurt. ‘Voor ons was het belangrijk om dicht bij een stadscentrum te wonen en Delft leek ons leuk. We vielen voor de charme van de woningen in Schoemaker Plantage. In eerste instantie waren we uitgeloot, maar we bleven volhouden en werden gebeld door de makelaar dat onze tweede keuze beschikbaar was. Naderhand was het toch onze eerste keuze aangezien we nu op de hoek wonen met meer ruimte door de andere opstelling en we maar aan één kant buren hebben.’

Meer leefruimte en groen
‘We hebben het hier helemaal naar ons zin, de woning en de wijk bevallen goed. Maar de reden dat we een andere woning willen is vanwege meer groen en privacy. We vinden het fijn om rust, leefruimte en groen om ons heen te hebben en dat krijgen we straks in onze twee-onder-een-kapwoning XL in Grasbuurt. Voornamelijk de bouwstijl van de woningen met een knipoog naar de Delfste School vinden we mooi.’

Ervaren nieuwbouwkopers
‘Doordat we het proces van een nieuwbouwwoning al kennen, maak je makkelijker keuzes en ga je meer naar je eigen wensen en behoeften luisteren. In ons nieuwe huis krijgen we meer hoekjes, iets wat we nu erg missen. De keuken verplaatsen we naar de achterkant, waar een uitbouw van 1,2 meter komt. Hierdoor krijgen we een ruime leefkeuken aan de tuin met openslaande deuren. Op de eerste verdieping komt een apart toilet en daardoor een grotere badkamer.’

Zolderverdieping
‘Ook hebben we er bewust voor gekozen om de zolder klaar te maken. Hier komt een overloop, een tweede badkamer en een dakkapel. We vinden de hoge nok heel mooi, maar met een vliering zorgen we voor meer opbergruimte. Hoe leuk zal het zijn als deze verdieping in de toekomst Benja’s leefzolder wordt.’

Op naar de nieuwe woning
‘Zodra we zagen dat de bouw begonnen is kwamen de kriebels wel, hoor. We hebben zin om deze volgende stap te maken en samen na te denken hoe we het gaan inrichten.’ Het Pinterest-bord van Martine wordt dan ook steeds groter. En Bob kijkt het meeste uit naar het moment dat hij in zijn eigen zonnige tuin de BBQ aansteekt. ‘Dan vieren we dat we in onze nieuwe woning zitten en proosten we op de toekomst!’

Interesse?
Zie jij jezelf ook wonen in een twee-onder-een-kapwoning? Houd onze website en social mediakanalen dan goed in de gaten. In Grasbuurt 3 wordt onder andere dit woningtype onderdeel van het aanbod.