29 augustus 2022
Geplaatst door FirmaStek

Cees Captein is, samen met zijn twee collega’s Hans Brokx en Joost Pieters, uitvoerder van BAM voor Schoemaker Plantage. Dit uitvoerdersteam heeft de leiding op de bouwplaats van Grasbuurt 1 en is verantwoordelijk voor de aansturing en de logistieke organisatie rondom dit project.   

Bouwproces fases
Zoals je misschien weet bestaat het bouwproces uit vier fases; de planning, ruwbouw, afbouw en oplevering. Cees is verantwoordelijk voor de ruwbouwfase; waarin de fundering, leidingwerk, riolering, muren, vloeren en het dak worden geplaatst.

Veilige en gezonde werkplek
‘Onze taak is dat iedereen weet wat er van hem/haar wordt verwacht. We zorgen ervoor dat iedereen op een veilige en gezonde manier kan werken. Rekening houdend met de planning en de logistieke organisatie. We doen dit met z’n drieën en helpen elkaar, zodat het project niet stil komt te liggen.’

Teamwork
‘De werkdag begint om 6:30 uur en als “kaptein van het schip” zijn wij de laatste die de bouwplaats verlaten.’ Wat Cees zo leuk vindt aan zijn vak? ‘Dat je met mensen werkt, dat je samen wat moois kan neerzetten en zorgdragen. Als team werken we met z’n allen naar een mooi eindresultaat toe.’

Creatieve oplossingen
Op kijkdagen gaat hij samen met de bewoners de bouwplaats op. Dan kan hij vragen beantwoorden en zorgen wegnemen. ‘Soms is er iets wat anders loopt dan gedacht, waar we een creatieve oplossing voor moeten vinden. Dat maakt het uitdagend. Wanneer we de woningen opleveren, de bewoners tevreden zijn en ze zeggen dat het er mooi uitziet, dan ben ik ook heel blij.’

Nog even geduld…
Op dit moment wordt er hard gewerkt op de bouwplaats. Zo staan bij de eerste woningen de verdiepingen, terwijl bij de andere de fundering of de begane grondvloer wordt geplaatst. Binnen twee weken kan een woning er alweer heel anders uitzien. Maar het duurt nog wel even voordat de 73 woningen klaar zijn. Nog even geduld dus…

Foto: v.l.n.r. Hans Brokx (Hoofduitvoerder), Cees Captein en Joost Pieters.