17 maart 2022
Geplaatst door FirmaStek

De Schoemakerloods wordt inmiddels gesloopt om plaats te maken voor woningen in Grasbuurt. We zoeken de ondernemers op om te kijken hoe het nu met ze gaat. In de reeks ‘Hoe gaat het nu met…’ praten we bij met de voormalige tijdelijke ondernemers uit de loods.    

Als eerste ondernemers trokken Yannis en Esther van de Griekse Olijf 5,5 jaar geleden in de Schoemakerloods. Met weinig middelen en veel enthousiasme creëerden zij een stukje Griekenland in Nederland. We praten met Yannis en vragen hoe het nu met hen gaat.  

Griekse specialiteiten
‘De Griekse Olijf bestaat alweer 22 jaar. We zijn destijds op de markt begonnen. Later zijn we er catering bij gaan doen. We staan ook al jaren met onze verkoopwagen de Olijf op verschillende standplaatsen. Als cateraar komen we het hele jaar door op locaties voor 20 tot 300 personen in Nederland, België en Duitsland. Zelfs Griekse muziek regelen we erbij. Met de Olijf verkopen we allerlei Griekse specialiteiten; wijnen, olijven, salades, pita gyros, vegetarische variaties, sauzen en olijfolie. Mijn specialiteit is, zoals we het hier noemen; patatje op z’n Grieks.’

Een cadeautje
‘Toen Esther en ik de kans kregen om een ruimte in de loods te gebruiken, voelde dat als een cadeautje. Een kans die je maar een keer in je leven krijgt,’ aldus Yannis. ‘Hier hebben we 5 hele mooie jaren gehad, waar ik met plezier op terugkijk. Zodra alle ondernemers er tegelijkertijd waren was het heel druk, dat was super. Ik kan mij ook het succes van de open luchtbioscopen herinneren. Wij hebben vijf keer een Griekse avond georganiseerd, dat was hartstikke gezellig en tjokvol. Het was dan ook jammer toen we de loods moesten verlaten.’ 

Emotionele steun
Nieuwe mensen ontmoeten en het uitwisselen van kennis geeft Yannis energie. “Want als je nieuwe mensen leert kennen krijg je er kennis bij!” Sommige vaste klanten komen wel 3x in de week langs. Zo creëren we een vriendschap met klanten. Wij zijn gelukkig als mensen tevreden zijn en dat zijn ze bij ons voor 99%. Daar krijg ik energie van!’ 

Toekomstdroom
‘Op dit moment vind je ons twee dagen per week op zo’n 500 meter rondom Schoemaker Plantage. Op donderdag staan we buiten bij de Portiersloge (Schoemakerstraat 97) en op woensdag staan we bij de TU Delft. ‘We zijn nu bezig met nieuwe ontwikkelingen, maar daar kan ik helaas nog niks concreets over delen. Onze toekomstdroom is een ruimte waar mensen de smaken van Griekenland komen proeven.’

Ga zeker bij de huidige locaties langs om je even in Griekenland te wanen! We hopen dat de droom van Yannis en Esther werkelijkheid mag worden en wensen hun veel succes met de Griekse Olijf.