27 januari 2022
Geplaatst door FirmaStek

De Schoemakerloods wordt inmiddels gesloopt om plaats te maken voor woningen in Grasbuurt. We zoeken de ondernemers op om te kijken hoe het nu met ze gaat. In de reeks ‘Hoe gaat het nu met…’ praten we bij met de voormalige tijdelijke ondernemers uit de loods.

Iets langer dan 5 jaar geleden is Voldaan Buitenkeuken neergestreken in de Schoemakerloods. Hier begon Daan Rutten met zijn team een tijdelijk foodtruckrestaurant.  We praten met hem en vragen hoe hij deze tijd heeft ervaren en hoe het nu met hem gaat.

Daan werkt al jaren als crewcateraar in de film- en televisiewereld waar hij de medewerkers rondom de productie voorziet van heerlijke maaltijden en dranken. Naast crewcatering werkt hij ook veel met foodtrucks. Daaruit is Voldaan Buitenkeuken ontstaan. ‘We zochten een vaste locatie en dat lukte! Want we kwamen bij de Schoemakerloods in Schoemaker Plantage terecht,’ vertelt Daan enthousiast.

Een sfeervol plekje
‘In de loods hebben we een klein restaurant gebouwd met faciliteiten. Het buitengedeelte hebben we omgebouwd en aangekleed tot een sfeervolle natuurlijke tuin. Hier stonden we te barbecueën en maakten we kampvuurtjes. We hebben ontzettend veel leuke feestjes georganiseerd waar wij voor gekookt hebben. Er kwamen onwijs veel mensen uit de buurt en nieuwe bewoners naar onze plek toe. Er hing een ongedwongen en relaxte sfeer, want kinderen konden lekker spelen in de tuin en kwamen aan tafel bij hun ouders wanneer ze trek hadden.’ ‘Dat vond ik zó leuk om te zien!’ zegt Daan.

Opnieuw leren koken
‘Omdat we volledig vrij waren in wat we konden maken hadden we een wekelijks wisselende menukaart. De producten haalden we vers van de markt en wat er te verkrijgen was ging op de grill, in de smoker of in de pizza-oven. Ik heb hierdoor opnieuw leren koken met vuur. Want dat is echt totaal anders dan dat je op een gaspit werkt. Het was echt fantastisch, zo ontzettend leuk!’

Van buitenkeuken naar crewcatering
In augustus zijn ze hier gestopt en hebben ze alles van de buitenkeuken opgeruimd. Op dit moment gaat het erg goed met Daan en werkt hij weer als crewcateraar voor televisie, series en films. Zo heeft hij afgelopen tijd met zijn personeel onder andere gewerkt voor het team van NOS bij schaatswedstrijden in Thialf en voor medewerkers van de serie Kamp van Koningsbrugge.

Op zoek naar een nieuwe plek
Op dit moment is hij hard op zoek naar een nieuw plekje waar hij met Voldaan Buitenkeuken kan neerstrijken. ‘Ik vind het ontzettend leuk om voor evenementen bij bouwprojecten een tijdelijke bijdrage te leveren aan de buurt en de nieuwe bewoners. Aankomende zomer hoop ik dan ook weer voor een paar dagen als pop-up buitenrestaurant in Delft te staan.’

We komen Daan ongetwijfeld nog een keer tegen in de toekomst, misschien bij een toekomstig AM-project, zodat we weer van zijn heerlijke kookkunsten kunnen genieten!