2 mei 2018
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De huizen in Klinkerbuurt 2 van Schoemaker Plantage zijn bijna allemaal opgeleverd. Dat betekent dat de bewoners druk aan het klussen zijn om van hun huis een thuis te maken. Nog niet zo lang geleden – tijdens de pre-housewarming - vroeg ik de bewoners, waarom ze eigenlijk naar Schoemaker Plantage verhuizen.

 
Het meest verrassende antwoord komt van Frank, Bertine, Eva en Myrte. “Ons nieuwe huis is mooi, duurzaam en kleiner. We waren op zoek naar een kleiner huis dan dat we nu hebben. Daarom hebben we gekozen voor het minst grote type huis in Klinkerbuurt 2”. Het antwoord verbaast me, omdat de meeste bewoners juist verhuizen “om groter te kunnen wonen”. 

Image not found

Ook Peet en Rosanne weten me te verbazen. “We gaan hier wonen omdat er geen kroegen in de buurt zijn. Dat is beter voor ons”, grapt Rosanne. “Nee hoor, vooral vanwege de speelruimte”, vult Peet aan. Ik noteer het in mijn boekje en loop glimlachend verder. Peet en Rosanne zullen toch wel weten dat je bij Voldaan Buitenkeuken en De StadsPlantage ook heel goed kunt borrelen?

Image not found

Ik bel aan bij Koen en Kimberly. In de deurpost vertellen ze me waarom ook zij naar Schoemaker Plantage verhuizen. “Het comfort van een nieuw huis spreekt ons aan. Bovendien zijn deze huizen duurzaam en dat helpt ons te besparen”. Als laatste noemen Koen en Kimberly de afstand tot de rest van de stad. “Echt alles is dichtbij”.

Image not found

Een paar deuren verder tref ik Sem en Hasmig aan. “Hoi! Wat wil je van ons weten”, vraagt Sem als hij mijn aantekeningenboekje ziet. “Hetzelfde als van de buren, waarom komen jullie hier wonen?”, vraag ik. Daar hoeven ze niet lang over na te denken. “Allereerst is de locatie geweldig. Daarnaast is dit nieuwbouw, maar heeft het wel heel bijzondere architectuur. Dat zie je niet vaak.”

Image not found

Iris en Fokke geven ongeveer hetzelfde antwoord. Zij wonen in het grootste huis van Klinkerbuurt 2: Het Parkrandtorenhuis. “Ons huis is nieuwbouw, maar zeker niet vierkant en al helemaal niet standaard”, zegt Iris. Ik ben het helemaal met Iris eens. Ik heb deze middag veel huizen van binnen gezien en kom tot dezelfde conclusie. Deze huizen bieden de voordelen van nieuwbouw, maar hebben stuk voor stuk karakter. Zo wil ik ook wel in nieuwbouw wonen.

Image not found