28 december 2016
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

2016 was een bijzonder jaar voor de Schoemaker Plantage en haar toekomstige bewoners.

 

Zo hebben we de eerste bomen van het park geplant, openden Voldaan Buitenkeukende Griekse Olijf en The New Makers hun deuren, lieten we kunstenaars de Schoemakerloods versieren en  zijn we gestart me de bouw van Klinkerbuurt 1. En nu Klinkberbuurt 1 bijna uitverkocht is starten we binnenkort met de verkoop van Klinkerbuurt 2

Van al deze hoogtepunten (en meer) hebben we verslag gedaan op ons blog. We publiceerden in totaal 48 verhalen. Omdat we ons voor kunnen stellen dat je een aantal verhalen gemist hebt, hebben we hieronder de zeven meest gelezen artikelen voor je op een rij gezet. 

We hopen je in 2017 opnieuw te mogen verwelkomen op ons blog en in de Schoemakerloods

7. Wat is een Delftse Stoep 2.0

Alle gezinshuizen in de Schoemaker Plantage hebben een Delftse Stoep. De Delftse stoep is afkomstig uit de architectuurstijl de Delftse School. Maar wat is de historische functie van een Delftse Stoep? Dat vragen we aan Johan Snel, stedenbouwkundige en conceptontwikkelaar bij AM.

Lees verder.

6. Illustrator Mankaiii brengt stad en natuur samen op de Schoemakerloods

Image not found

Om de Schoemakerloods kleur te geven organiseerden we een ontwerpwedstrijd. Het ontwerp van Illustrator Bernd ’t Hart (artiestennaam Mankaii) werd één van de winnende ontwerpen. Samen met andere kunstenaars mocht Bernd de Schoemakerloods kleur geven. 

Lees verder.

5. Het hoe en wat van Nul Op De Meter Huizen

Je eigen energie opwekken, zelf bepalen wat je daarvan gebruikt en bij ‘normaal gebruik’ uitkomen op: nul energielasten. Daarbij ook nog eens genieten van optimaal wooncomfort dankzij vele extra’s. Dat kan in een Nul Op De Meter huis (NOM-huis) in de Schoemaker Plantage. Maar wat betekent Nul Op de Meter?

Lees verder.

4. Frank en Jenifer kopen het eerste Torenhuis van de Schoemaker Plantage

Image not found

De eerste huizen in de Schoemaker Plantage zijn verkocht. Sterker nog, de bouw is in oktober al gestart. Frank en Jenifer kochten een paar maanden geleden het Torenhuis in Klinkerbuurt 1. We maakten kennis met de mensen die straks één van de eerste bewoners van deze bijzondere woonbuurt zijn.

Lees verder.

3. Schoemaker Plantage binnenkort uniek restaurant rijker

Al eens gehoord van een foodtruckrestaurant? Sinds augustus is er één in de Schoemakerloods gevestigd: Voldaan Buitenkeuken. We maakten kennis met de drijvende kracht achter deze unieke plek: Daan Rutten.

Lees verder. 

2. Voldaan Buitenkeuken in de Schoemaker Plantage is open

Image not found

Goed nieuws voor iedereen die in Delft woont en/of van lekker eten houdt. Voldaan Buitenkeuken is open! Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van de opening.

Lees verder. 

1. Duurt (Lunchcafé Vrij) gaat verder in de Schoemaker Plantage

Lunchcafé Vrij, wie kent het niet. De drijvende krachten achter deze plek in hartje Delft zijn Duurt en Miranda. Na 11 jaar vinden ze het welletjes: tijd voor iets nieuws. Deze ondernemers in hart en nieren gooien het roer om en gaan verder in de Schoemaker Plantage. 

Lees verder. 

Heb jij ideeën  voor verhalen in 2017? Laat het ons weten via een reactie onderaan dit artikel of op Facebook.

Het loont om je in te schrijven als belangstellende voor de Schoemaker Plantage. We houden je dan maandelijks op de hoogte van al het nieuws rondom de Schoemaker Plantage. 

>> Volg de Schoemaker Plantage ook op FacebookInstagram of Twitter.  

>> Deel dit artikel met je vrienden via de sharebuttons hieronder.