9 augustus 2016
Geplaatst door TeamSchoemakerPlantage

De lekkere temperaturen hebben ervoor gezorgd dat mensen weer lekker hun BBQ uit de stalling kunnen. Lekker eten en gezelligheid, wat wil je nog meer. Eten verbindt en daarom zetten we tips op een rij waarbij je een nog leukere BBQ kunt organiseren.

 

Bereid het vlees met bier

Koken met bier klinkt heel exclusief, maar het is iets wat je steeds vaker in de keuken tegenkomt. Er zijn inmiddels een hoop restaurants die al hun recepten in bier bereiden. Door het vlees in bier te marineren, geef je veel meer smaak aan het gerecht. Ben je met een hele groep vrienden? Dan is het natuurlijk ook leuk om te experimenteren met diverse soorten bier.

Bespray vlees met appelsap

Geen bierliefhebber? Ga dan voor appelsap. Doe het appelsap in een sprayflesje en spray wat op het vlees. Het appelsap houdt je vlees niet alleen sappig en mals op de BBQ, het voegt er ook nog eens een flinke portie smaak aan toe. Het werkt helemaal goed bij varkensvlees. 

Zo houd je drinken gekoeld

Je kunt natuurlijk keurig met je koelbox aankomen zetten als vrienden een biertje te drinken willen. Maar er gaat niks boven een mooie presentatie. Pak bijvoorbeeld echt uit door die ene ongebruikte kruiwagen te vullen met ijsblokjes. Zo heb je gelijk een originele ‘koelkast’ en wordt de kruiwagen ook nog eens gebruikt. Winning. 

Image not found

Versier glazen met rode ijsblokjes

Je kunt natuurlijk de drankjes fris houden door de ijsklontjes uit de kruiwagen te pakken, maar je kunt drankjes ook opkleuren door rode wijn of limonade in te vriezen in een ijsklontjesvorm. Dit geeft weer een gezellig kleurtje in het glas. Let wel op dat dit een bijsmaakje geeft aan je drankje…

Image not found

Bewaar drinken en fruit in een speciale kan

Klungel niet langer met flessen en kommen. Wanneer je voor iedereen limonade of sangria maakt, is niets leuker om dit in een sapkan. Dit staat veel stabieler op de tafel en nodigt uit om te drinken (doe wel rustig aan met de sangria *knipoog*).

Ook met fruit is het veel leuker om het te bewaren in een grote kom. Hoe leuker je het presenteert, hoe sneller de gasten zullen toehappen. En wat is nu lekkerder dan frisse fruit op een warme zomerse dag?Image not found

Image not found

Bron foto’s http://www.4men1lady.com/ 

Bescherm longdrinks tegen beestjes

Niks lekkerder dan een fris drankje bij het eten, maar vind jij het dan ook zo vervelend dat er elke keer wespen op afkomen? Er is een klein trucje om wespen op afstand te houden. Sla daarom papieren cupcake omhulsels in. Prik hierin een gaatje ter grootte van een rietje.

Leg het omhulsel ondersteboven op de longdrink en prik het rietje er doorheen. Tada, de drankjes zullen insectenloos blijven.

Extra handig: schrijf er de namen op. Zo krijg je nooit meer ruzie over welk glas bij wie hoort.

Aan de slag met sterretjesfruit

Hoe presenteer je fruit leuk? Dit kan door er iets bijzonders van te maken. Dit doe je al heel simpel met behulp van een watermeloen. Koop een watermeloen en snijd het in plakken van ongeveer twee centimeter. Met een uitsteekvorm in de vorm van een ster kun je vervolgens figuurtjes snijden uit de watermeloen. Presenteer de hele berg sterretjes op een bord en klaar is Kees!

Image not found

Verdeel het kool in de BBQ

Leg het brandende houtskool aan één zijde van de BBQ om je vlees op te bakken. Is het vlees klaar? Verplaats het dan naar de andere zijde van de BBQ om het warm te houden, zonder dat het aanbrandt. Bon appetit! 

Weg met sauzengeklungel

Heb jij ook altijd zo’n gedoe met sausjes? Gebruik dan een cupcakehouder als bak voor diverse sausjes. Zo’n bak staat veel stabieler op de tafel en is ook nog eens makkelijk te dragen.

Image not found

 

Met welke tips ga jij aan de slag? Laat het ons weten!